مُصلِحات بعضی غذاها

فهرست مُصلِحات غذاها : به هر ماده ای که طبع ماده غذایی اول را تعدیل کند ، مُصلِح می گویند .

ماده ی غذایی
مُصلِح آن
پنیر
گردو ، زیتون ، سبزی های معطر
کره
عسل ، مربا ، شکر سرخ
شیر
گلاب ، هل ، شکر ، عسل
عدسی
گلپر
انار
گلاب ، گلپر گلپر
دوغ
نعنا ، کاکوتی ، گلسرخ
آب گوشت
دنبه ، آویشن ، پیاز ، ترشی ها
چای سیاه
آب لیمو ، لیمو عمانی
خیار
نمک ، نعنا ، گلسرخ
روغن حیوانی
عسل ، سرکه ، آب لیمو
کاهو
سکنجبین
ماست
شیره ، عسل ، سیاه دانه ، آویشن ، نعنا
برنج
زیره سیاه ، زعفران ، شوید
ماهی
گردو ، فلفل سیاه ، خرما ، ادویه های گرم
باقلا
گلپر
هندوانه
عسل ، گلنگبین ، گلاب
گوجه فرنگی
روغن زیتون
خربزه
آب انار ترش ، سرکه
خاکشیر
عسل ، کتیرا
پیاز
سرکه ، آب انار ، کاسنی
سیر
سکنجبین ، انار ترش ، گشنیز ، کره
کشک
سیر ، نعنا ، پونه
ماست چکیده
عسل ، مغز گردو ، آویشن
سرشیر
عسل
نعنا
کرفس
گندم
سرکه کهنه ، شیرینی های طبیعی
نخود
زیره ، شوید ، سکنجبین ساده
انار ترش
عسل ، نمک
زیتون
مغز گردو ، مغز بادام ، عسل
خرما
گلاب ، سرکه ، کاهو ، آب انار ، بادام
هلو
عسل ، مربای زنجبیل
موز
نمک ، عسل ، مربای زنجبیل
گلابی
عسل ، دارچین ، هل ، زیره
گوشت گوسفند
سماق ، مرزه ، گشنیز
تخم مرغ
ادویه های گرم ، نمک
ماهی
خرما ، زنجبیل ، عسل
گوشت گاو
دارچین ، فلفل ، پیاز ، زنجبیل ، گلپر ، سیر